Kezdőlap | Cégünkről | Árak | Elérhetőség

Tetők

Napellenzők

Redőnyök

Szoftverek


Árnyika és pergola

Olyan Magyarországon alig ismert napellenzőket szeretnék bemutatni, amelyek egyszerűek olcsók, viszont igen megbízhatóak.


Az árnyika erkélyekre, ablakokra szerelhető, kis helyigényű, más országokban igen elterjedt termék.


Kinyitáskor a kétoldalt lebukó tartó karok köríven mozogva ráfordulnak a balkonra. A ponyva mélyen beárnyékolja a lakóteret. Míg a rövid karok gyorsan lecsukódnak és majdnem függőlegesen húzzák le a ponyvát, addig a hosszú karok tág teret nyitnak az alatta hűsölőknek. Viszonylag kis kinyúlás (0,7-2m) érhető el velük, de a szélre nem érzékenyek. Balkonok, ablakok, kirakatok előtt ideális. A jóval költségesebb könyökkaros napellenző helyett ez ügyesebb, fele árú, praktikusabb megoldás.


A mediterrán égövi pergolákról kapta nevét az az árnyékoló, amely nagy (9-10m x 5m) felületek befedésére is alkalmas. Ez egy fix vázszerkezeten mozgatható ponyva. Szélbiztos, ezért évszakonként is elég ki-be húzogatni. Előnye, hogy nyitott állapotban alulról nem látszik a szerkezet, hátránya, hogy becsukás után a váz kint marad.


Két típus terjedt el. Egy drága, profi alumínium szerkezetű, motorizálható változat és ennek egy "magyarított" egyszerű, de nagyszerű utánzata. Ez utóbbin a hengerről legördülő ponyvát csöveken végigfutó kocsik vezetik a terasz külső széléhez, ahol egy mozdulattal rögzíthető. A ponyvát ezután pengére kifeszíthetjük és jöhet a nyár!Tervezze meg most napellenzőjét!


Online napellenző látványtervező

Napellenzők
Színek
Könyökkaros
Leeresztehtő