Kezdőlap | Cégünkről | Árak | Elérhetőség

Tetők

Napellenzők

Redőnyök

Szoftverek


Hajlítható műanyag üveg: a polikarbonát
Könnyed, finom, elegáns, légies

Ezek a jelzők illenek az új anyagból a polikarbonátból készíthető tetőkre amit kínálunk most Önnek. A forma szabadságának teret enged, meglepő, újszerű megoldásokat tesz lehetővé.


Egy kecses ívvel a kapu felett, fedett folyosóval a bejáratig, ívelt vonalú szélfogóval az ajtó előtt vagy kellemes térhatású napsugaras terasszal lepheti meg vendégeit, ha ezt az anyagot választja otthona szépítésére. Még az utólag a ház mellé épített garázs is reprezentatív lehet. Ehhez pedig esztétikus terv, igényes kivitelező szükséges.


A polikarbonát (PC) tömör és üregkamrás változatban készül. A tömör lap rendkívül jó fényáteresztő, könnyű, hidegen is hajlítható, erőteljesen elnyeli a hangot, rugalmas, szinte összetörhetetlen. Óriásakváriumok cápáit vagy az állatkerti oroszlánokat ilyen falak választják el tőlünk. Viszonylag drága anyag, de sokkal ütésállóbb a plexitől. UV álló, és nem mattul be. A felhasználáskor azonban be kell kalkulálni, hogy könnyen karcolódik.


Az üregkamrás változat kültérben is használható fajtája ravasz módon gyártott. Csak a nap felé néző oldala UV álló. Ezért a gyártók a lapok védőfóliáján tüntetik fel ezt a kitüntetett irányt.. Az üregek miatt pille könnyű. A 6, 8, 10, 16, 25, 32, 40 mm-es vastagú anyagok különféleképpen hasznosíthatóak. A legvékonyabb hajlítható a legerőteljesebben. A hajlított felületű lapok teherhordó képessége sokkal nagyobb, és egy klasszissal esztétikusabbak is. 16 mm felett már nem nagyon ívelhetőek, de egyre jobb hőszigetelési együtthatóval rendelkeznek: pl. amíg egy \"normál\" termo üveg (4-16-4) hő átbocsátási tényezője: 2,9(W/m2K), addig a 16mm-es PC 2,2(W/m2K), a 25mm-es PC 1,7(W/m2K) és a 40mm-es:1,5(W/m2K) ami a gáztöltésű termo üveggel vetekszik.


Színválasztékunk: víztiszta, opál, fehér, bronz, ezüst-grafit, kék, zöld színekben. Ezek persze különböző fényáteresztő tulajdonságúak. Az átlátszó víztiszta a legkényesebb, azonnal meglátszik rajta a por, esőcsepp... A többi szín nem kényes. Természetes fényt ad az opál-fehér szín, nyáron jól árnyékol, de borult időben is világos a nagy szórt fény miatt.


Függőleges falak és egészen kis dőlésszögű lapos tetők is kiválóan építhetők belőle akár egyben 10-12m hosszban is a nagy táblaméretek miatt.


Fontos a szakszerű beépítés, mert az üvegtől eltérően ennek rendkívül nagy a hő mozgása. A téli hideg és a nyári meleg közt táblánként akár 1-2 cm-t is képes mozogni. Ezért vízhatlan gumi ágyásba \"lazán\" kell felfogatni.


A PC lapokra a gyártók általában 10 év garanciát adnak. Jégkárra 8-10 év. Várható élettartam kb.: 15-20 év.


Mivel ezek a tetők általában reprezentatív helyekre kerülnek beépítésre ezért, látványtervvel együtt kínáljuk a portékát.


Tetők
Előtetők
Szélfogók
Teraszok
Garázsok
Fa
Átkötők
Képek